Privacy verklaring

 

Uw privacy wordt door ons gerespecteerd. Tandartsenpraktijk Swinkels & de Jong streeft ernaar om uw privacy zo goed mogelijk te waarborgen en zal vertrouwelijk omgaan met de informatie die u bij ons aanlevert. Bij de verwerking van persoonsgegevens nemen wij de geldende wet- en regelgeving op het gebied van privacy in acht. In deze privacy verklaring informeren wij u over de wijze waarop wij met uw gegevens omgaan.

 

 

 

Categorieën persoonsgegevens

 

Door het gebruiken van de website en de daarop beschikbare diensten laat u bepaalde gegevens bij ons achter. Dat gebeurt ook bij ons in de praktijk in het kader van de uitvoering van de behandelovereenkomst. Dat kunnen persoonsgegevens zijn. Wij bewaren en gebruiken uitsluitend de persoonsgegevens die rechtstreeks door u worden opgegeven of waarvan bij opgave duidelijk is dat ze aan ons worden verstrekt om te verwerken.

 

Afhankelijk van de dienst die u gebruikt kunnen wij de volgende gegevens verzamelen:

 

  • NAW gegevens;

  • Geslacht;

  • E-mailadres;

  • Telefoonnummer

  • Gegevens betreffende uw gezondheid;

  • De naam van uw zorgverzekeraar;

  • De naam van uw andere zorgverleners;

  • Tijdstip van uw afspraak;

  • Betalingsgegevens;

     

    Grondslag voor gegevensverwerking

    Wij mogen alleen rechtmatig persoonsgegevens van u verwerken als wij dat doen op basis van een juridische grondslag. Wij verwerken uw persoonsgegevens omdat dit noodzakelijk is voor het uitvoeren van de overeenkomst tussen u en ons, zoals neergelegd in artikel 6 lid 1 sub b van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Daarnaast kunnen wij uw persoonsgegevens verwerken voor een ander gerechtvaardigd belang, zoals het informeren van onze patiënten over actualiteiten of wijzigingen in onze dienstverlening. Deze grondslag is neergelegd in artikel 6 lid 1 sub f van de AVG.

     

    Doeleinden gegevensverwerking

    De persoonsgegevens die door ons worden verzameld, worden gebruikt voor de volgende doeleinden:

 

  • Het aanmaken van uw account om u bij de praktijk in te schrijven;
  • Het inloggen op uw account;

  • Het bijhouden van uw medisch dossier;

  • Het inplannen van een afspraak;

  • Het uitvoeren van een behandeling;

  • Het bijhouden van door u aangegeven voorkeuren;

  • Het verbeteren van onze dienstverlening;

  • Het uitvoeren van overige, door u gevraagde, diensten.

     

    Verstrekking van uw persoonsgegevens aan derden

    Wij verstrekken uw persoonsgegevens in beginsel alleen aan derde partijen indien u daar zelf toestemming voor heeft gegeven. Gegevensverstrekking zonder uw toestemming vindt plaats indien dat noodzakelijk is om de overeenkomst tussen u en ons uit te kunnen voeren of een wettelijke verplichting ons dat voorschrijft.

     

    Bewaartermijnen

    Wij zullen uw gegevens niet langer bewaren dan noodzakelijk is voor de in deze privacy verklaring beschreven doeleinden, tenzij dat nodig is op grond van een wettelijke verplichting. Voor het bewaren van uw medische gegevens hanteren wij de wettelijke bewaartermijn van 15 jaar uit de Wet op de geneeskundige behandelovereenkomst. Naast de WGBO houden we indien nodig ook rekening met bewaartermijnen die voortvloeien uit andere wetgeving.

     

    Beveiligingsmaatregelen

    Om uw gegevens zo goed mogelijk te beschermen hebben wij passende beveiligingsmaatregelen getroffen. De praktijk werkt volgens de NEN7510 norm voor informatiebeveiliging en er is binnen de praktijk een privacybeleid  opgesteld en geïmplementeerd.

     

    Verwijzingen naar websites van derden

    Om u van dienst te zijn hebben wij op onze websites verwijzingen opgenomen naar websites van derden. Wij maken u er graag op attent dat wanneer u deze websites bezoekt, de voorwaarden uit de privacy verklaringen van deze derden van toepassing zijn. Wij raden u aan om de privacy verklaringen van deze websites te lezen voordat u daar verder gebruik van maakt.

     

    Uw rechten

    Wanneer u persoonsgegevens aan ons heeft verstrekt, heeft u verschillende rechten die u kunt uitoefenen. Zo heeft u recht op inzage, rectificatie en het wissen van uw gegevens. Ook kunt u ons verzoeken om uw gegevens aan u of een andere partij over te dragen of om de gegevensverwerking te beperken. Het staat u daarnaast vrij om bezwaar te maken tegen een verwerking van uw gegevens. U kunt bovendien uw toestemming voor de gegevensverwerking altijd in te trekken. U Kunt u verzoek kenbaar maken door te mailen naar: info@swinkelsdejong.nl of te bellen naar : 055-5061599 optie 2. We streven ernaar om binnen 7 dagen te reageren.

     

    Klacht indienen bij de Autoriteit persoonsgegevens

    Mocht u onverhoopt niet tevreden zijn over de wijze waarop wij met uw gegevens omgaan, dan kunt u een klacht hierover indienen bij de Autoriteit persoonsgegevens. De contactgegevens van de Autoriteit persoonsgegevens vindt u hier: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/zelf-doen/privacyrechten/klacht-over-gebruik-persoonsgegevens

     

    Wijzigingen in deze privacy- en cookieverklaring

    Wij behouden ons het recht voor om deze privacy verklaring aan te passen. Deze wijzigingen zullen via onze praktijkwebsite bekend worden gemaakt. Wij raden u daarom aan om deze verklaring regelmatig te raadplegen, zodat u van eventuele wijzigingen op de hoogte bent.

     

    Onze contactgegevens

    Heeft u nog vragen of opmerkingen na het lezen van deze privacy verklaring? Dan kunt u hiervoor contact met ons opnemen via de onderstaande contactgegevens:

     

    Tandartsenpraktijk Swinkels & de Jong

    Arnhemseweg 507

    7361CJ Beekbergen

    055-5061599 optie 2

    info@swinkelsdejong.nl

    Contactpersoon: K. Wolsing, Praktijkmanager